игри в дома

Начало | игри в дома | Туистър – играта, която може да ви върже на възел

Туистър – играта, която може да ви върже на възел

Аз детето | 2017-06-24

Туистър – играта, която може да ви върже на възел

Предполагаме, че вече сте виждали, а защо не и играли на тази игра. Тя е първа, най-забавна, от семейните игри. Освен това, тя може да развие вашите физически умения – да координирате движенията си по-добре. Това е и главната цел в играта – да балансирате и координирате движенията и позата на тялото си по възможно най-забавния и приятен начин, но без да падате. Ще се справите ли с задачата? Ако мислите, че можете да смените позата на тялото без да паднете докато тялото ви е оплетено с това на някой друг – уверете се, че не е толкова просто!

Обикновено се продават готови комплекти за Туистър. Но сега ние ще ви покажем как сами да си направите такъв това ще направи играта още по-забавна.
За целта ще ви трябват, ножица, цветна хартия (поне четири различни цвята – най-добре би било ако може тези цветове да са червено, зелено, жълто и синьо, но и други биха свършили работа, голям картон (около 140х170 см) и тиксо.

Първо чрез ножицата изрежете кръгове, големи колкото ръката ви. След това залепете всеки кръг на картона, като разстоянието между тях трябва да е около 2 см. Трябва да залепите кръговете така, че да са подредени по цветове. След това играта може да започне, но помнете, че трябват поне трима играчи. Единият ще е съдя, а другите двама ще са играчите.

А колкото до правилата, те са много лесни.

Избирате един от вас, който да е съдия. Той казва кой крак и коя ръка, на кой цвят да застанат. Например "Играч едно, сложи левия си крак на зелено." или "Играч две, сложи лявата си ръка на червено." и т. н. Важното тук, е че  трябва да изпълните, това, което е казал съдията без да докосвате игралното поле с коляно или лакът.  Помнете също и че, ако едно поле е заето от играч, друг не може да застане на него.  Това е всичко, победител е този, които успее да изпълни всички команди на съдията, без да падне или докосне другия играч.

Още няколко правила, които трябва да спазвате по време на играта са:

  • Ако сте направили движение и сте стигнали до поле, не може да мърдате от него, докато съдията не ви каже. Разрешава се единствено, когато друг игра трябва да премине, но не всеки път, съдията преценява ситуацията.
  • Ако всички 6 полета от даден цвят са заети, съдията трябва да си избере друг цвят.
  • Ако съдията е посочил движение на цвят, който вече е зает от ваш крайник :) трябва да преместите ръката или крака си на друго поле от същия цвят.

Повече хора също могат да играят, тогава е още по-забавно. Можете да се разделите например на отбори. В такъв случай отборните партньори могат да делят едно и също поле. Когато един от отбора загуби равновесие и падне, неговият отбор отпада от играта.

Приятна игра!



Коментари
1 коментар

Венелин Картела, 14 г.,

Публикувано на 22.08.2017

Обичам този саит

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град