новини детски

Начало | новини детски | Ученици от Разград търсят меча на крал Артур

Ученици от Разград търсят меча на крал Артур

Аз детето | 2017-11-11

Ученици от Разград търсят меча на крал Артур

В Разград учениците са като всички останали в цяла България. В това никой не се и съмнява, а би трябвало. В края на учебната година възпитаниците на основно училище „И. С. Тургенев“ в Разград няма просто да се хвалят с шестиците си или да се срамуват от двойките, а ще се състезават помежду си с броя получени кредити в търсенето на меча на крал Артур. Експедицията в света на миналото е рамката на интерактивната програма, с която училището спечели конкурса на МОН и стана едно от 185-те учебни заведения у нас, утвърдени за иновативни, съобщават от „Стандарт“.

Експедицията за меча на крал Артур е програма, в която участват всички ученици от първи до седми клас в училище. По време на цялата учебна година те ще работят в различни екипи и дейността им ще бъде насочена към изследване на миналото. Ще има група на алхимиците, които ще търсят философския камък на Средновековието, ще работи групата на земеделците, която ще сее и прибира реколта, както това е ставало в древността, ще има гилдии на занаятчиите, на търговците, купци и войници. Всички те ще проучват живота в миналата епоха, ще си направят сами костюми и пособия, които са им нужни и ще предлагат продукцията си, стоките и услугите на градския базар, както това е ставало в отминалите векове.

Целта на интерактивната програма е децата да открият предизвикателството в класната стая, да участват в дейности, които ангажират вниманието им, събуждат емоции и превръщат училищния живот в приключение. Стремежът на педагозите е да се подобри климата за работа в училище и да се повиши мотивацията за учене у децата.

Тази иновация предвижда всяко дете да получава различни по размер кредити в зависимост от резултатите му в учебната дейност, от участието му в извънкласни дейности, спортни прояви, фестивали, състезания, олимпиади. Ще има кредити за активност, за добри постъпки, за другарски прояви. Целта е всеки да намери своето място и да получи признание, за демонстрирани от него постижения, добродетели, интереси. Така ще се преодолее традицията на българското училище похвали да получават само носителите на шестици и медали. Ще стане ясно, че първенец може да бъде всеки, който полага усилия.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град