новини детски

Начало | новини детски | Ученици от София изработваха мартеници в помощ на социална кауза

Ученици от София изработваха мартеници в помощ на социална кауза

Аз детето | 2019-02-26

Ученици от София изработваха мартеници в помощ на социална кауза

Няколко дни преди Първи март ученици от София изработваха мартеници със социална кауза – част от кампания „Мисията е възможна“, свързана със затварянето на всички институции за деца в България. Дни преди един от най-светлите български празници, деца от социалните институции и ученици от столични школа се учеха на традиции. Заедно те изработиха красиви мартеници в Етнографския музей към БАН.

Работилницата за мартеници е част от Националната кампания „Мисията е възможна“ на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, съобщават от Bulgaria ON AIR. Инициативата е част от последния етап на голямата реформа за затваряне на всички институции за деца в България. В момента има около 600 деца, които са останали във все още незатворени домове за деца, лишени от родителски грижи, както и домовете за бебетата от 0 до 3 години. Това е най-значимата социална реформа. Стартирала е още през 2010 година. Над 7 хиляди деца получиха по-добри възможности за развитие благодарение на множество услуги, осигурени от Социалното министерство.

Днес всички тези деца живеят в жилищни квартали, в малки семейни къщички, ходят на училище – тези от тях, които имат нужда от подкрепа, я получават. Инициативите от кампанията „Мисията е възможна“ ще бъдат свързани с празниците от националния календар. През месец март в Габрово ще се проведе открит урок.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град