новини детски

Начало | новини детски | Ученици от Велико Търново организират пешеходни турове за по-малките

Ученици от Велико Търново организират пешеходни турове за по-малките

Аз детето | 2019-03-26

Ученици от Велико Търново организират пешеходни турове за по-малките

По случай 140 години от създаването на Търновската конституция, Националния празник и празника на Велико Търново, ученици от професия „Екскурзовод“ на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново вече цял месец провеждат пешеходни турове за децата на Велико Търново. Обиколките се правят по два маршрута, които включват емблематични исторически обекти – единият е с акцент върху Възраждането, а другият – Второ Българско царство, предадоха от ръководството на гимназията. Екскурзоводите от Гимназията по туризъм работят с професионално оборудване, което ги кара да се чувстват като истински професионалисти и повишава качеството на туристическия продукт.

Идеята за пешеходните турове с екскурзоводски беседи възникна с откриването на тази учебна година. Ежегодно учениците от специалностите „Екскурзоводско обслужване“ и „Туристическа анимация“ разработват авторски проекти на определена тема. През миналата учебна година в парка на миниатюрите по проекта „Миналото оживява“ чрез героите от „Приказка за България“ те представяха по атрактивен начин културно-историческото наследство на България. През учебната 2016/2017 в църквата „Св. 40 Мъченици“ чрез културната анимация на тема „Средновековно школо“ аниматорите запознаваха български и чуждестранни туристи с исторически факти и събития от Второ българско царство, интересно и подходящо за аудиторията, допълнени с работилници, танци и игри от същия период.

Настоящата инициатива бе популяризирана сред всички училища в града. Само в рамките на един месец над 200 деца изслушаха с удоволствие беседите за историята на Велико Търново, разказана от екскурзоводите на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ и попълниха онлайн викторина с QR код на тема „Аз познавам Търновград“. Туровете ще продължат до 15 юли 2019.

Снимка на Arvid Olson от Pixabay



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град