новини детски

Начало | новини детски | Учениците от Бургас ги очаква една забавна „Активна ваканция“

Учениците от Бургас ги очаква една забавна „Активна ваканция“

Аз детето | 2019-03-29

Учениците от Бургас ги очаква една забавна „Активна ваканция“

Новата инициатива „Активна ваканция“ на Дирекция „Младежки дейности“ към Община Бургас стартира в понеделник – 1 април. Всички записани участници трябва да са в двора на ПГСАГ „Кольо Фичето“ в 8:30 ч. Всяко дете трябва да си носи: шише с вода; несесер с материали за писане, рисуване + тетрадка и екип за преобличане. Обядът е осигурен от организаторите. Всеки родител на участника ще попълни формуляр на място.

Заниманията от „Активна ваканция“ продължават до 17:00ч., когато участниците могат да се вземат. Инициативата включва четене на любима книга, занимания по английски език, баскетбол, волейбол, хип-хоп, театър, готварство и много игри на открито очакват всички деца. Ваканцията е насочена към деца от 6 до 12-годишна възраст, като има за цел да насърчи тяхната активност в занимания с различен характер. Спортните занимания са включени с цел подобряване на двигателните им умения, четенето на любима книга за засилване на концентрацията и развиване на въображението, артистичните часове за разгръщане на творческия потенциал, готварството с цел насърчаване на здравословни навици на хранене.

Идеята е чрез интерактивните занимания да се подпомогне всестранното развитие на децата. В програмата на ваканцията е заложено обучението чрез пример. Участниците ще играят различни игри, ще се обучават в спортове и ще се движат активно. Това ще подобри комуникацията помежду им, спазването на правила, отборните цели и задачи. Децата ще са разделени на три групи според възрастта: 6 – 8 години, 9 – 10 години и 11 – 12 години. Със всяка група ще работи специалист и екип доброволци, които са част от програмата „Активни и здрави“.

„Активна ваканция“ ще се проведе в ПГСАГ „Кольо Фичето“ от 1 до 5 април.

Снимка на Yuliya Harbachova от Pixabay



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град