игри в дома

Начало | игри в дома | Училището в работилничка на Дядо Коледа превърнете и за празнична игра се пригответе!

Училището в работилничка на Дядо Коледа превърнете и за празнична игра се пригответе!

Аз детето | 2018-12-19

Училището в работилничка на Дядо Коледа превърнете и за празнична игра се пригответе!

Каквото и да си говорим всеки знае, че последните три дни преди така очакваните коледни празници са най-трудни! Особено ако ходиш на училище. Как, как да се съсредоточиш да си пишеш съчинението и да се сетиш какво точно е искал да каже авторът или пък когато трябва да изчислиш за колко време автобус пътува от едно място до друго, със скорост... Сещате се, не искаме и ние да ви даваме задачи! Но ако си мислите, че само вие сте недоволни – грешите. Вярвате или не, на учителите също не им се седи в училище последните дни преди коледните празници. Те също биха искали да си пият чая на спокойствие и да украсяват елхата, да купуват подаръци, да приготвят сладки. Правилата обаче са си правила и трябва да се спазват. Защото представете си иначе, кога бихте имали време да учите ако всички мислехме така: „Е, остават три дни до Коледа, няма да уча точно сега!“, „Е остава една седмица до Великден, няма да правим нищо сега!“. И така всяка седмица може да има някакво извинение, а ученето е наистина важно. Това обаче въобще не означава, че покрай задачите по математика и местоименията по български език, не можете да си направите нещо весело и коледно.

О, можете и още как! При това ще превърнете класната си стая в истинска коледна работилничка с една весела игра с подаръци. Така и ще се забавлявате и ще се изненадвате, а накрая дори всеки от вас ще си тръгне с подарък. Толкова ще ви е забавно, че накрая няма да искате да излизате от училище. При това въобще не е нужно да е само между вас и класа. Поканете в играта да участва всеки желаещ – другите ученици, независимо дали са по-големи или по-малки, учителите и всички останали, които работят там. Всеки е добре дошъл, колкото повече, толкова по-весело.

За забавната игра ще ви трябват и зарчета, а също и този шаблон. Разбира се всеки от участниците ще трябва да купи и малък подарък. Може да е книга, коледна играчка, дори и красиво опакован шоколад. Всякакви дребни нещица, които просто да ви развеселят. Всъщност много от вас може и вече да са си правили подобно разменяне на подаръци и да си мислят, че знаят как става, но сега се пригответе да ви изненадаме. Помните ли онова зарче и онзи шаблон за които ви споменахме. Е, ще си разменяте подаръците с тяхна помощ.

За да стане това всички трябва да седнете един до друг или пък просто да се наредите в кръг и всеки да носи своя коледен подарък! След това се изреждате да хвърляте зарчето. Числото, което ви се падне ще означава нещо, което можете да видите в шаблона. Него пък трябва да си принтирате или пък просто да препишете. Така например ако ви се падне 1 трябва да размените подаръка си с човека отляво, ако е 2 – от дясно! При три да вземете подарък от когото си изберете, при 4 да направите същото, а и при 5 или 6 да го разопаковате, за да видите какво ви се е паднало. Така зарчето се хвърля докато всеки не разопакова своя подарък!

Така никой, дори и вие самите не знаете какво на кого ще се падне, но пък е така забавно и коледно и определено ще ви развесели и ще ви помогне по-лесно да преживеете оставащите училищни дни! И не забравяйте ако имате коледни пуловери да ги облечете или просто да си сложите по една коледна шапка. Сега е моментът!

Снимки: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град