любопитно

Начало | любопитно | В края на лятото: черният сладолед – вече и у нас

В края на лятото: черният сладолед – вече и у нас

Аз детето | 2018-09-17

В края на лятото: черният сладолед – вече и у нас

За сладоледа е писано почти толкова, колкото за другото сладко изкушение – шоколада. За сладоледа обаче съществуват доста повече легенди, защото съпътства човечеството от повече от 5 000 години, пишат от Bulgaria ON AIR. Според някои предания китайските императори са първите, за които се приготвял десертът. Днес най-популярните сладоледи в света са ваниловият, шоколадовият и ягодовият. През последните години обаче, може да видите все по-нестандартни и нетипични вкусове. Сред тях е сладоледът с активен въглен или така нареченият черен сладолед.

Шедьовърът във фунийка води началото си от малка сладкарница в Лос Анджелис и от миналото лято буквално се превърна в хит, по който полудяха всички в социалните мрежи. Отскоро той е факт и у нас. За него ни разказа Александър Димитров, представител на производители на сладоледи, известни с различните си вкусове. И при сладоледите, както при останалите видове храни, има тенденция към по-здравословните и натурални продукти. Черният сладолед се прави от сусам и активен въглен и е една добра опция за всички почитатели на здравословното хранене, защото помага за храносмилането, обяснява Димитров.

В световен мащаб съществуват още по-нестандартни предложения като сладолед с прошуто, козе сирене и мед, уасаби, а сред най-изненадващите експерименти са тези с вкус на чийзбургер, конско месо, октопод, чесън и пушена сьомга.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град