новини детски

Начало | новини детски | В Националния исторически музей врати отвори нов интерактивен кът за деца

В Националния исторически музей врати отвори нов интерактивен кът за деца

Аз детето | 2019-10-30

В Националния исторически музей врати отвори нов интерактивен кът за деца

През месец октомври Националният исторически музей обогати етнографската си експозиция с интерактивен кът за деца. Малките и големите посетители на музея имат възможност да изпитат познанията си, като подредят върху етнографската карта на Христо Вакарелски магнитни фигурки и да научат за техните видове и географско разпространение.

Чрез пъзели и стилизирани рисунки по оригиналите на известната българска художничка Евгения Лепавцова, те могат да сглобят или нарисуват елементи от народното облекло и да разберат наименованието им. На специално интегрирани в експозицията дървени модули гостите на музея могат да се опитат да познаят някоя от традиционните български гатанки и да проверят смисъла, който се крие зад тях. За най-малките са създадени магнитни пъзели и пъзели от дървени кубчета с изображения на различни елементи от народното облекло, представено в залите на музея.

Етнографският интерактивен кът е с насоченост основно към детската публика на музея и има за цел да подобри комуникативната и образователна функции на експозицията. Той предлага практически, развиващи и използващи моториката и въображението на децата интерактивни възможности за забавления на своите посетители.

Снимка: НИМ



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град