важните неща

Начало | важните неща | В ново училище сте и ви трябват нови приятели – ще ги намерите лесно с тези съвети

В ново училище сте и ви трябват нови приятели – ще ги намерите лесно с тези съвети

Аз детето | 2019-09-12

В ново училище сте и ви трябват нови приятели – ще ги намерите лесно с тези съвети

Отново идва онова време в годината – времето в което често ще ви напомнят, че освен да се забавлявате имате и едно основно задължение и то е да учите. Да научавате нови умения и знания, които ще ви помогнат да продължите живота си като възрастни след това. И ако ученето не ви е никакъв проблем, то има един друг, с който децата често се сблъскват. Често по една или друга причина се налага да се преместиш в друго училище и в началото да не познаваш никого от класа. Много е неприятно да гледаш как останалите ученици си говорят помежду си, а ти да си непознатият. Да си намериш нови приятели в училище понякога може да е трудно и дори страшничко. Но не и с тези съвети! Предлагаме на всеки от вас, който тази година ще бъде в нов клас, ново училище да прочете нашите съвети и да ги изпълни. Те са лесни, но въпреки това действат безотказно. Най-хубавото е, че повечето от тях можете да ги използвате не само в училище, а навсякъде където решите, че имате нужда от нови приятели.

Бъдете приятелски настроени

Ходете в училище с усмивка на лице! Нищо не печели приятели по-добре от едно „здравей“ с усмивка. Това означава, че сте щастливи и приятелски настроени, а кой не би искал да има такъв приятел като вас! Виждате ли колко е лесно?

Включете се в извънкласни занимания

Независимо дали става въпрос за спорт, клуб по науки или нещо друго. Това веднага ще ви свърже с деца с интереси като вашите, което пък означава, че няма как повечето от тях да не ви станат приятели. Знаете, че приятелите споделят общи интереси. А пък в комбинация с първия съвет ще бъде толкова лесно всички да ви харесат. Така освен че ще имате нови приятели, ще продължавате и с любимите си хобита.

Просто се представете

Може би не знаете, но в някои училища в Европа и почти всички в САЩ е традиция учителката да представи новия ученик пред всички в класа. Това може и да е малко притеснително, но го направете. Просто им кажете здрасти и споделете нещо за вас, като например какво обичате да правите през свободното си време, любим стил музика или любими електронни игри. Няма шанс да не се намерят деца, които да не харесват същото и да не искат да се запознаят с вас.

Организирайте парти

Понякога е по-лесно да се запознаеш и да поговориш със съучениците извън училище, когато не мислят за задълженията си. Затова попитайте родителите си дали можете да поканите няколко от бъдещите си нови приятели у дома, за да гледате филм или да играете настолни или електронни игри. Това не само ще им покаже, че искате да сте приятели с тях, но и веднага ще им хареса и ще им покаже колко сте готини!

Желаем ви успешна учебна година пълна с много нови приятели и приключения!

Снимки: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град