зоокът

Начало | зоокът | В София: кучето на „автомивка“ заведи и го разхлади!

В София: кучето на „автомивка“ заведи и го разхлади!

Аз детето | 2019-06-18

В София: кучето на „автомивка“ заведи и го разхлади!

Знаете ли, че не само вие, но и домашните любимци и въобще всички животни също се радват, когато лятото дойде. Добре де, може би не всички – пингвините и белите мечки със сигурност не харесват лятото. Но папагалчетата и дори котките също обичат да е лято. Обожават слънцето, топлото време и живота, който кипи навън. Дори и зайците и хамстерите също обичат този сезон – макар реално да прекарват почти целия си живот на закрито – те също усещат топлината и прекрасното време. От всички обаче най-много лятото обичат кучетата. Могат да тичат навсякъде, също да се радват на слънцето, да гонят пеперуди, да се търкалят в тревата, да скачат по дърветата, за да късат листа... Всеки, който има куче или познава човек с куче разбира какво имаме предвид. И въпреки цялата прекрасност обаче има един огромен проблем – слънцето понякога е прекалено. Толкова прекалено, че става изключително горещо. И докато ние хората някак си успяваме да се справим с горещината (с много студени напитки), а котките просто си стоят на едно място на сянка и не мърдат – то за кучетата нито един от тези начини не работи. Особено пък, когато въпреки всичко искат да са навън и да тичат.

Какво да направите тогава, за да се грижите вашият домашен любимец да е добре и да не прегрее от жега? Тук можете да прочетете няколко полезни съвета, а ако пък сте от София – можете да минете през първата кучешка баня! Точно така – в столицата има обществена баня за кучета! Направена на принципа на автомивката на самообслужване с монети, тя дава възможност на всеки собственик на четириног приятел да го спаси от летните жеги, които са истинско предизвикателство за много породи кучета.

Марио Иванов е управител на магазина „Д-р Стефанов“, в който създават банята. Той е собственик на куче от едра порода – чехословашкият вълчак Норт и споделя, че мястото е подходящо най-вече за по-големи кучета, защото къпането им вкъщи понякога е истинско приключение. Един от редовните посетители на магазина е Иван Джелев. Той разбира за новото място от социалните мрежи и решава да доведе бийгъла си Джери, а къпането му отнема не повече от пет минути – за разлика с това у дома.

В банята се допускат дори и други домашни любимци, които биха искали да получат доза освежаваща вода и малко екстри. Принципът в банята е прост – пускаш монета и избираш програма, която може да включва шампоан, балсам, както и сешоар. Силно се надяваме – тази хитроумна идея да бъде реализирана и в други градове. А повече за банята можете да видите в репортажа на Божила Симова, оператора Васил Миланов и монтажиста Райно Крачанов от Bulgaria ON AIR.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град