сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | В зимната гора – направи си красива миникартина

В зимната гора – направи си красива миникартина

Аз детето | 2020-01-06

В зимната гора – направи си красива миникартина

Магическа зимна приказка с искрящо бял сняг, горска атмосфера и сребрист мраз по дърветата... Искате ли да се превърнете в по-добър творец от самата зима и да създадете такава миникартина, която ще е направо достойна за някоя художествена галерия. Тогава внимание – магията започва. Кой не би искал само с един поглед да се потопи в истинска зимна приказка? В големия или по-малкия град обаче това често е невъзможно, не само, защото сградите често са повече от дърветата, но и снегът се топи доста по-бързо и определено не натрупва за такава зимна приказка, но с тази миникартина всичко ще се промени.

Ще ви трябват:

син и бял картон

синя и бяла темперна боя

лепило

четка

декоративни сребърни конфети за рисуване

двустранно лепяща се лента

ножица

лист прозрачна тънка пластмаса – може да изрежете малко и от ненужна джоб папка

Следвайте инструкциите и ще стане много лесно!

От син картон изрежете двойна рамка за зимната картина: широка и леко по-тясна. Залепете по-малката рамка отгоре, оставете я леко да изпъкне в картината.

С помощта на четка за рисуване или пък малка хартийка нанесете лепило в долната част на рамката, поръсете със сребърни конфети, а след това напишете със бяла темперна боя зимна фраза, като „Красива зима“, „Приказна зима“ или пък името си, за да се знае кой е автор на картината.

На синия квадратен картон с бяла боя нарисувайте оголени дървета. Направете бяло хълмче под тях, дървета върху него пак с бяло и точки за снежинки около тях. Ето на! Вече имате почти готова снежна приказка! На гърба на рамката залепете двустранно залепваща лента. Залепете прозрачна пластмаса върху нея. Размерите ѝ трябва да са няколко милиметра по-малки от рамката.

Изрежете картината със зимния пейзаж около периметъра на рамката. Залепете отстрани на рамката отново с двойнолепяща се лента.

Покрийте цялата рисунка с лепило и поръсете с шепа сребърни конфети.

Затворете горната част на рисунката с прозрачна пластмаса.

Залепете готовата картина върху бял картон. Готови сте!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град