малък готвач

Начало | малък готвач | Вълшебно петцветно смути

Вълшебно петцветно смути

Аз детето | 2020-07-22

Вълшебно петцветно смути

Като гледате снимката, не си ли мислите колко вълшебно изглежда това смути? Сякаш е излязло направо от дъгата. Цветовете са ярки и така добре се съчетават... Направо все едно е някаква рисунка или пък нещо не съвсем реално, с някакви добавки може би. Да, ама не! Това си е една истински вкусна напитка с изцяло натурални съставки. За такива цветове сме разчитали единствено на вкусните плодове, защото нали знаете, че една храна или в случая едно смути, освен красиво трябва да е и вкусно, иначе нищо няма да се получи. Идеално е за идващите топли дни, през които освен че ще ви разхлади, ще ви осигури и необходимите витамини и енергия, за да можете да си играете навън цял ден. Ако пък го приготвите с приятели ще е още по-забавно. Трябват малко повече продукти и щипка търпение, но пък както виждате резултатите напълно си заслужават.

Готови ли сте вече да си го приготвите? Тогава си осигурете:

за червения цвят:
1 банан
половин чаша кисело мляко
половин чаша малини
половин чаша ягоди
половин чаша прясно мляко
една супена лъжица мед

за оранжевия цвят:
1 банан
половин чаша кисело мляко
1 праскова
половин чаша сок от портокал
1 супена лъжица мед

за жълтия цвят:
2 банана
половин чаша кисело мляко
половин чаша прясно мляко

за зеления цвят:
1 банан
половин чаша кисело мляко
2 кивита
1 супена лъжица мед

за синия цвят:
1 банан
половин чаша кисело мляко
шепа боровинки

за лилавия цвят:
2 банана
половин чаша кисело мляко
още една шепа боровинки
половин чаша прясно мляко

Как се приготвя:

Лесно е, просто трябва малко повече време, за да направите всеки цвят, така че да не се смесят. За целта ще ви трябва чаша, пет купички и пет вилици. За всеки цвят приготвянето е едно и също. Слагате банана в купичката и хубаво го намачквате с вилица, докато стане на каша. След това добавяте съответно и другия плод и пак намачквате хубаво. Но нали не забравяте, че плодовете трябва да се обелят или измият хубаво. Накрая просто добавяте другите съставки и разбърквате. Добре е и да опитате, за да разберете дали ви е достатъчно сладко, ако не е, можете да добавите още малко мед, ако пък е много гъсто още прясно мляко, а ако пък не е още кисело мляко. Това е всичко. Накрая внимателно изсипвате по малко от всеки цвят в красива чаша и сте готови.

И един съвет от нас: запазете по едно плодче или парченце от всеки плод и ги нанижете на клечка за зъби, да се получи като шишче. След това поставете шишчето върху чашата, това е най-ефектната и интересна украса за това страхотно петцветно смути.

За вас имаме и още няколко интересни рецепти за смутита и шейкове:
Интересно гринч смути
Освежаващо смути от Страната на чудесата
Шоколадов шейк по рецепта от „Дисниленд“
Плодов шейк с манго и банан



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град