новини детски

Начало | новини детски | Варна става цветна и забавна за своя празник

Варна става цветна и забавна за своя празник

Аз детето | 2018-08-14

Варна става цветна и забавна за своя празник

Варна ще посрещне своя празник – 15-ти август – Свето Успение Богородично, с богата програма. Събитията са организирани от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия. Точно в 9 ч. ще започне тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“.

В 10:30 ч. ще бъде тържествено издигнат флагът на града, след което ще започне литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица. За децата на сцена „Раковина“ от 10:30ч. е предвиден спектакълът „Джобни чародейства“ на Мануела Саркисян, в 11,30 ч. ще се открие специално ателие за изработване на кукли, с водещ Мария Банова, а от 19 ч. следват забавни минути с Богдан Томов.

За любителите на народната музика от 17:30 ч., също на сцена „Раковина“, ще свири гайдарският оркестър „Диньо Маринов“ при НЧ „Васил Левски 1945“. От 20 ч. е традиционният концерт на пл. „Независимост“, със солисти и оркестър на Държавната опера, под диригентството на Мартин Пантелеев. В 20 ч. в Летния театър ще започне церемонията по връчване на почетни звания и отличия на Община Варна, след което програмата ще продължи с концерт на Михаил и Кристина Белчеви и фолклорните ансамбли „Варна“ и „Тракия“ – Пловдив.

21 е началният част на концерта в свободната зона на пристанището. В него ще се включат музикалното поп дуо „Моранди“ от Румъния, Славин Славчев и групата Julian’s Laughter, Атанас Колев, Папи Ханс, Виктория Георгиева, 100 кила, Deep Zone Project и Орлин Павлов.

Около 23:20ч. ще започнат празничните илюминации.

Снимка: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град