сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Весел акулски театър

Весел акулски театър

Аз детето | 2020-01-29

Весел акулски театър

Без съмнение акулите са едни наистина забележителни животни, страховити и в същото време величествени и интересни. Никой не би искал да се срещне на живо с голямата бяла акула например, но в същото време е много интересно да прочетеш и да научиш нещо ново за нея. Тя и всички други видове акули може да изглеждат наистина страшно, когато са във водата и никой от нас не би искал да се намира близо до някоя от тях, а само да им се възхищаваме отдалеч. Има обаче един друг вид акули, които са най-сладкото нещо на света. Тях можете да си направите съвсем сами само от хартия, като черешката на акулската торта е това, че след като ги направите ще можете да разиграете и цяла пиеса. В някоя късна вечер в която не можете да заспите или пък преди вечеря – идеалното време да развихрите въображението си и да покажете на всички, че не само ви бива да правите сладурски неща, но и да измисляте истории, а също и за актьор. Готови ли сте да развием многобройните ви таланти?

Необходими материали:

Правят се много лесно:

Първо разбира се принтирайте шаблоните на акули. Можете да си направите колкото си искате. След това ги оцветете – отново както ви харесва, можете да направите цветове като на истински акули или пък да бъдат розови, а даже и с цветовете на дъгата. Изборът е ваш! Имаме и една малка тайна, която ще ви издадем още сега, за да не се чудите. Ако си мислите, че устата на тия акули е твърде разчекната – недейте. Да, сега изглежда така, но когато измайсторите акулите до края ще разберете, че те се движат и говорят – затова в момента картинката е такава. Когато приключите с оцветяването се подгответе за малко сгъване!

Трябва да сгънете листа по средата, при лицето на акулата и в долната част на устата. За по-лесно и ясно сме ви направили и линии, така че просто ги следвайте. Накрая или почти накрая изрежете акулата!

Надяваме се че сте забелязали и онези малки правоъгълничета до нея и не сте ги изхвърлили! Те са много необходими, за да я движите. Какво точно трябва да направите с тях! Както е сгъната акулата ги залепете от вътрешната страна на листа – едното долу, а другото горе. Подвийте леко крайчетата им и ги залепете, но само за тях. По средата трябва да останат свободни, защото там именно ще пъхнете пръстите си и ще накарате акулата да оживее! Накрая оставяте малко лепилото да изсъхне и сте готови!

Сега можете да накарате иначе страховитите акули да пеят, да разказват смешки и каквото още се сетите!

По идея на easypeasyandfun.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град