сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Весели животни от пластилин: направете си чуден жираф

Весели животни от пластилин: направете си чуден жираф

Аз детето | 2017-11-10

Весели животни от пластилин: направете си чуден жираф

Ако прозорецът навън ви обещава само лошо време и разходката с приятели трябва да се отмени, то пластилинът ще ви помогне да освежите свободното си време и да се забавлявате дори ако навън има снежна буря или ураган! Да направиш различни форми от пластилин, а ако те са на животни е още по-забавно. Птици, насекоми, бозайници – наистина очарователно занимание за студените есенни и зимни дни. Тези малки сладки животинки могат да разведрят и най-лошото време. Затова в поредица от текстове смятаме да ви покажем как да си направите цяла екзотична и богата зоологическа градина. Много ще се забавляваме! С нас ли сте?

Първото животинче, което ще ви предложим определено ще внесе колорит и ще се хареса дори и на самите вас след като видите крайния резултат. Дълъг врат, хубав вид и весел оранжево-жълт цвят – това са най-впечатляващите черти на жирафа, които могат да развеселят и най-мрачния ден.

За този страхотен жираф ще ви трябват ножче за пластилин, клечка за зъби, а също и пластилин с жълт, оранжев, черен и бял цвят. Следвайте стъпките и ще стане много лесно!

1. От жълтия цвят направете едно голямо топче и четири по-малки. След това оформете жълтото топче леко от двете страни, а малките отгоре, за да заприличат на конуси.

2. Направете още едно топче от жълт пластилин, след това го разтеглете като червейче. Най-лесно и равномерно ще стане ако поставите топчето на някаква твърда повърхност, отгоре сложите ръката си и започнете да я движите нагоре и надолу. След като желаната форма се е получила я прободете през средата с клечката за зъби така че двата и края да стърчат отгоре и отдолу.

3. От останалия жълт пластилин оформете малки ушички и глава. Отново правите топчета и след това ги разтегляте в подходящата форма. За главата просто издължавате едната част напред, а ушите най-лесно ще направите като сплескате топчето и с помощта на ножче за пластилин ги изрежете.

4. След това просто сглобете жирафа. За единия край на клечката закрепете главата, върху нея ушите, а за другия тялото и краката. Като разбира се леко изтеглите на места, за да не се вижда клечката за зъби.

5. Направете две малки и две малко по-малки топчета от бял и черен пластилин. След това в центъра на бялото топче сложете черното. Така направете и с другите две. Това сами се досещате са очите, които също залепете върху главата.

6. От оранжевия пластилин също направете топчета, а след това червейчета, но много тънки, като леко притиснете края към основата. Ще ви трябват две такива, които разбира се са рогцата и които трябва да закрепите отстрани на главата.

7. Две малки ноздри направете като леко надупчите пластилина с нокът.

8. Опашката пък направете като изтеглите малка част от тялото и за края ѝ залепите малко оранжево топче.

9. От останалия оранжев пластилин направете малки топчета, с които да украсите жълтото тяло на жирафа.

Това е всичко! Вече ви е по-весело, нали? А и вижте колко красив стана!

Вижте още няколко забавни неща за пластилина:
Пластилин и есенни листа правят чудеса
Напълно ядлив пластилин по тайна рецепта
Да си направим фосил бързо и забавно



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град