сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Весели животни от пластилин: направете си уникален папагал

Весели животни от пластилин: направете си уникален папагал

Аз детето | 2018-04-30

Весели животни от пластилин: направете си уникален папагал

Отново е дошъл момент да освежите свободното си време и да се забавлявате у дома! Да направиш различни форми от пластилин винаги е забавно, а ако те са на животни е още по-забавно. Птици, насекоми, бозайници – наистина очарователно занимание за дните, когато например вали, или е прекалено горещо или студено. Тези малки сладки животинки могат да разведрят и най-лошото време. Затова в поредица от текстове смятаме да ви покажем как да си направите цяла екзотична и богата зоологическа градина. Много ще се забавляваме! С нас ли сте?

Надяваме се, че вече сте си направили симпатичното жирафче и шарената костенурка. Ако не сте то побързайте – те определено заслужават да бъдат във вашата колекция от пластилинови животинки. Знаете ли кой ще се впише идеално в тяхната групичка – един уникален папагал. Древните индианци обичали да казват, че „Всеки благородник трябва да има поне един папагал“. За щастие ако все още не сте готови за крякане, когато искате и когато не искате и за купища просо за чистене от пода можете просто да си направите този уникален папагал от пластилин. Той ще придаде весело настроение, а и интересен и за направа. Готови ли сте да се впуснете в едно пластилиново приключение?

Тогава ще са ви необходими: пластилин със син, червен, жълт, черен и бял цвят, ножче за пластилин и дъска

Следвайте стъпките и ще направите най-красивия папагал на света!

1. От жълтия пластилин направете овал – това ще е тялото на папагала. Само си оставете малко за клюн, гребен и крака.

2. От половината от червения също направете овал и го закрепете в горната част на жълтия – ето, че вече имате и главата.

3. След това направете две капки от синия пластилин. Най-лесно става като направите две малки топчета, след това ги поставете на дъската и ги сплескайте с ръка. Накрая просто изтеглете и изтънете едната част с пръсти и сте готови. Вече имате крилата! Тях също прикрепете към тялото, така че да го обвиете от двете страни с тях.

4. От белия пластилин направете малко бяла перушинка за красота. Също е лесно. Просто направете топче, сплескайте го и го закрепете близо до главата.

5. От малка част от жълтия пластилин направете клюн. Няма точен начин, но най-добре се оформя с пръсти. Знаете как изглежда клюнът.

6. След това от малко бял и черен пластилин направете очите. Правите две топчета от бял и две по-малки от черен. След това слагате черните в белите и сте готови. Закрепете клюна в долната част на главата, а очите малко по-нагоре от него.

7. На гърба на папагала направете опашка. Тя е просто малко разтеглено пластилинче със син цвят.

8. От жълтия направете гребен. Най-лесно ще стане като вземете жълт пластилин и го разтеглите, така че да заприлича на дебела пръчка. След това от тази дебела пръчка изтеглете някои участъци нагоре. Накрая просто го закрепете за главата и сте готови.

9. От тънък жълт пластилин направете и крачета и ги закрепете на най-долната част на тялото.

10. С помощта на ножа за пластилин направете резки по крилата и бялата част отпред.

Това е! Красавец! Изглежда така, сякаш току-що се е върнал от бразилския карнавал – толкова колоритен и цветен!



Коментари
2 коментара

Ели Арсова, 10 г.,

Публикувано на 30.04.2018

Много е хубаво! Прекрасна идея!

Ели Арсова, 10 г.,

Публикувано на 01.05.2018

Кога ще има нови животни от пластелин?

От редакцията: След 1-2 седмици. Трябва известно време да ги измислим, но много се радваме, че ти харесват.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град