зоокът

Начало | зоокът | Видяно в Аляска: седем бебета рисчета на прага ти

Видяно в Аляска: седем бебета рисчета на прага ти

Аз детето | 2017-10-03

Видяно в Аляска: седем бебета рисчета на прага ти

Какво е първото нещо, което правите като се събудите сутрин? Ако сте като повечето деца сигурно скачате от леглото и започвате да си мислите какви ли приключения ще ви очакват днес. Естествено ако са почивни дни! Ставането за училище е малко по-трудно и не толкова желано, но въпреки това накрая и то се случва. Сигурно закусвате и си миете зъбите, взимате душ и се приготвяте за деня. Може да хвърляте по един поглед на любимата си игра на смартфона или пък да погледате малко телевизия. Съвсем нормални и обикновени неща. Може пък и да правите нещо по-странно като да извеждате кучето, да решите котката или въобще да полагате редовните грижи за домашния любимец. Но никога не бихте очаквали да видите група сладури пред вратата си.

Това не е очаквал и Тим Нютън от Аляска една сутрин! Всяка сутрин Тим обича да пие кафето си на верандата и да се наслаждава на събуждащата се Аляска. Само че един ден бил събуден от най-неочакваните и най-приятни гости, които един човек може да има. „Половин час преди будилникът ми да трябва да звънне чувам драскане по вратата и други странни звуци, които не мога точно да опиша“ – започва историята си Тим. Първото и съвсем нормално нещо, което човекът си помислил е, че има крадци. Чудейки се какво точно да прави с тях, той решава, че ако се крие няма да постигне нищо и смело отваря вратата. Можете ли да си представите каква е изненадата му, когато намира на прага си седем малки пухкави крадеца и тяхната майка.

Той веднага грабнал фотоапарата и снимал необичайните си гости. „В Аляска“ – казва Тим, „има много животни, които не се страхуват от хората, но такова нещо е необичайно дори за тук“. Пред вратата му имало седем малки рисчета и тяхната майка. Най-интересното от всичко е, че те не просели храна или нещо такова. Просто решили, че там е най-подходящото място за игра. Точно така, те просто си играели, докато майка им ги наблюдавала. Не се уплашили дори когато Тим приближил, а бързо се сприятелили с него и дори се радвали, когато ги галел.

Случката е наистина необичайна, защото както знаете рисовете са диви животни, при това хищници, които са доста мълчаливи по природа. Вярно, че понякога хората ги имат и за домашни любимци, но това се случва след дълго обучение и поколения на опитомяване, а рисовете при Тим са диви отвсякъде. Тим се надява палавото семейство да го посети отново някой ден!

Снимки: Tim Newton Photography



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град