новини детски

Начало | новини детски | Влогърът Стан показва забавната страна на науката в новата си книга

Влогърът Стан показва забавната страна на науката в новата си книга

Аз детето | 2019-05-31

Влогърът Стан показва забавната страна на науката в новата си книга

Новата книга на влогъра Стан „Невероятният свят с експерименти на Петьо Филията“ не е просто книга, а една необятна вселена с приключения, съобщава издателство „Егмонт“. Петьо Филията и професор Швайнщайн, популярни YouTube превъплъщения на Станислав Койчев – Стан, имат нова мисия. Двамата разкриват загадки от света на науката, вдъхновявайки децата да бъдат креативни и любопитни.

Каква е тайната на зелевата магия, как се прави сняг през лятото и как се отглеждат червеи мутанти са само част от въпросите, на които дават отговори. 50-те занимателни експеримента в изданието са представени с подробни и лесни инструкции за изпълнение, с чувство за хумор и на разбираем език. За провеждането им не са необходими специфични умения, макар научното им обяснение да е консултирано със специалисти.

„Книгата дава възможност на читателите да се забавляват, да създават невероятни творения и да прекарват време с близките си. С тази книга искам да провокирам и родителите да отделят малко повече време за занимания с децата си, а дори и да забравят за момент, че са възрастни“, казва Стан. По думите му новата му книга съдържа много експерименти, но не била експеримент за него. „Тя е свързана с една моя огромна страст от детството, а именно това да правя всевъзможни опити, вдъхновени от науката и от невероятните явления в заобикалящия ни свят“, обяснява влогърът.

Премиерата на книгата ще е от 12 ч. на 1 юни на сцената на Мраморно фоайе в НДК, където Стан ще демонстрира на живо част от експериментите в книгата. Събитието се провежда в рамките на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град