сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Време е обратното отброяване до Коледа да започне с един нестандартен календар

Време е обратното отброяване до Коледа да започне с един нестандартен календар

Аз детето | 2017-11-30

Време е обратното отброяване до Коледа да започне с един нестандартен календар

Краят на ноември, ама точно днешният ден, съвсем краят ни е любим. Сега ако трескаво се чудите какъв празник сте изпуснали днес, не се притеснявайте, няма празник, освен Андреевден... защото на нас ни е много цветно и весело, изпадаме в едно приятно празнично настроение. Защо ли? Много просто! Майсторим си коледен календар с който да отбелязваме дните до така очаквания и най-обичан празник. Обожаваме коледните календари, защото те внасят едно приятно и позитивно настроение във всеки наш ден до заветната и дългоочаквана дата. Те са също като елхата, която искате да украсите колкото се може по-рано и по-бързо и също като мигащите лампички, които окачвате на прозореца или някъде другаде в стаята. Знаете, че времето няма да мине по-бързо, но е много по-приятно. За тази година обаче зарязахме шоколадчетата и късметчетата и си направихме един супер лесен и супер нестандартен календар, който направо ни донася истинска магия. Точно каквото прави и този така дългоочакван празник. Сега предлагаме и на вас да си направите такъв интересен календар. Лесно е!

За целта ще ви трябват 23 книги на коледна тематика (и не само). Не е нужно да са големи и скъпи, може да вмъкнете и такива за оцветяване. Половината можете да вземете от домашната библиотека, а другата да помолите мама и татко да купят. Не се притеснявайте, че вече сте чели някои от книжките, това въобще не пречи. Ще ви трябват и няколко коледни хартии за подаръци и една панделка или пък просто играчка за елха.

Толкова е лесно да го направите. Опаковайте всяка книжка с коледна хартия. След това ги подредете една върху друга. Най-хубаво е да започнете от тези с най-голям формат, докато стигнете до най-малките, които да са на върха. Така вашия календар ще има форма на елхичка. След това ги завържете с панделка или пък сложете отгоре звездичка или просто любимата си играчка за елха. А защо не пък и двете!

След това... ами след това е лесно и приятно. Всеки ден взимайте по една книжка по избор, не е нужно дори да са подред. Можете да вземете тази отгоре, а на другия ден тази по средата. Четете или пък я оцветявайте в зависимост от това каква ви се е паднала. Ще видите колко приятно и хубаво настроение ще ви донесе тази дейност всеки ден. Да не говорим колко горди ще са близките ви с вашия собственоръчно направен коледен календар.

Е, ако много ви липсват сладкишите можете и да опаковате по някое бонбонче или близалка и да ги пъхнете между книгите!

Ей, колко бързо ще минат тези 23 дни!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град