любопитно

Начало | любопитно | Време е за десерт, галактически десерт!

Време е за десерт, галактически десерт!

Аз детето | 2018-11-07

Време е за десерт, галактически десерт!

Мъфини, бисквитки, пастички, кремчета, тулумбички, дори обикновен шоколад – няма дете, което да си няма любим десерт или пък да обича всички десерти, до които може да се докопа. Сигурно сте чували израза „като дете в сладкарница“ – е, признайте си, че той не е измислен случайно. Колко пъти като погледнете витрината на някоя сладкарница ви се е искало да можете да си вземете всичко и да си го ядете през целия ден без никой да ви спре. Нещата там изглеждат толкова вкусни и красиви. Да, ама не са чак толкова. Не, въобще не се шегуваме. В сравнение с това, което ще ви покажем сега обикновените тортички изглеждат като приготвени от по-малкия ви брат или сестра. Щом влезете в тази украинска пекарна ще имате усещането, че някак изведнъж тя е станала на ракета и ви е отнесла директно в космоса. Там се продават само еклери, ама такива еклери, че просто ще изгубите ума и дума.

Еклери с пълнеж от ванилия, малини, солен карамел, шоколад, мента и крем брюле. Сега ще си кажете е, какво толкова, нищо особено. Само дето не вкусът е впечатляващото нещо, а украсата. Тя си е буквално космическа, както можете да видите от снимката. Рецептата за тези галактически еклери е съвсем проста и въпреки това всеки един от тях се отличава с невероятна космическа красота и просто грабва хората от пръв поглед. Гледайки глазурата и различните нюанси от синьо, лилаво, розово и красиви „звезди“ е трудно да си представим, че тя е направена само от захар, желатин и боя за храна.

Знаете ли, че в действителност тези космически еклери са такъв хит, че НАСА са поискали от украинската пекарка да измисли специална версия, която да може да се пренесе на Международната космическа станция и единственото изискване е да е точно с тази украса. А ние от своя страна нямаме търпение подобни красиви вкуснотии някак си да „долетят“ и до България! Ако можехте бихте ли опитали тези космически еклери? Споделете с нас в коментарите какво мислите за тях!

Снимка: boredpanda.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град