Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Време е за филми с „Киноклуб Детско утро – анимацията е вълшебство“

Време е за филми с „Киноклуб Детско утро – анимацията е вълшебство“

Аз детето | 2020-11-12

Време е за филми с „Киноклуб Детско утро – анимацията е вълшебство“

Новата рубрика „Киноклуб Детско утро – анимацията е вълшебство“ започва да се излъчва всяка събота и неделя от 11 ч. във всички кина „Арена“, цена на билетите за двама – 5 лв. За целта специално са подбрани около 60-минутни програми за най-малките – от 3- до 7-годишна възраст. Освен анимационни филмчета за тях, програмите включват и любими филми за пораснали деца като „Смърфовете“, „Малки титани: В готовност“, „Лего“, „Angry Birds“, „Pokemon: Детектив Пикачу“ и много други.

Първото събитие е на 14 ноември, а зрителите във всички кина от веригата ще могат да избират между „Смърфовете“ 3D и прожекция на специално подбрани анимационни филми от фестивала „Златен кукер – София“. Първият филм в програмата за най-малките е „Вълшебното копче“. Художник-аниматор и автор е Мира Арнаудова. „Радвам се, че моят филм, както и много други, които бяха харесани от децата на фестивала „Златен кукер“, имат възможност да бъдат видени и от публиката в кината „Арена“ в цялата страна. Моите герои ви поздравяват и ви желаят да сте здрави и весели!“, споделя Мира Арнаудова.

Идеята на организаторите е тази рубрика да продължи до края на юни 2021 г. „Амбициозно и рисково начинание, но се надяваме да успеем. И това да бъде само първият сезон на „Киноклуб Детско утро – анимацията е вълшебна“, да има и следващи, които да радват малките и порасналите зрители. А когато условията позволят, ще направим и забавни анимационни детски работилници“, заявяват те. Програмата се публикува всяка седмица на сайтовете на кино „Арена“ и „Златен кукер – София“, както и на касите на кината.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град