сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | За по-малките: тъмно морско дъно направи, освети го и го проучи

За по-малките: тъмно морско дъно направи, освети го и го проучи

Аз детето | 2019-07-12

За по-малките: тъмно морско дъно направи, освети го и го проучи

Смятате ли, че професията на водолазите, гмуркачите, фотографите на морското дъно и изобщо така наречените морски биолози е интересна? Питаме, защото ние я намираме направо за фантастична. Представете си само какво е да нахлузите непромокаемия костюм, да си сложите шнорхела и плавниците и да се гмурнете в дълбокото. Отначало ще е тъмно и може би дори страшно, но после... После ще видите истински красиви неща – растения, риби и други животни. Сигурно сте ги виждали на снимки и клипчета, но там на дъното е още по-красиво. За да стане това реалност обаче първо трябва да мечтаете силно и второ – да учите още по-усилено. За да си истински гмуркач трябва да знаеш много неща за света, за природата и за себе си. Освен че трябва и да си отлично трениран и да можеш да плуваш много добре. Това обаче не означава, че е невъзможно да го постигнете. Но докато това се случи имаме за вас една много интересна игра. Помолете родителите си или по-големите ви братя и сестри да ви я направят или да я сътворите заедно и ще видите колко е забавно. Можете още отсега да започнете с тренировките за подводна експедиция. Ето как!

Ще ви трябват:

  • прозрачен плик за документи с по-тъмен цвят
  • бял лист хартия
  • цветни моливи
  • ножица

Ето и какво да направите:

Вкарайте в папката за документи белия лист хартия и добре я затворете. След това върху нея нарисувайте морско дъно. Водорасли с различна форма и цветове, камъни, медузи, различни видове рибки, акули, китове и каквото още пожелаете, обградени от вода и пясък. Не е по-различно от рисуването на обикновена картинка. Единственото, което трябва да запомните е, че при рисуването трябва да натискате малко повече, за да се получи.

После извадете листа хартия и върху него нарисувайте фенерче. Нарисувайте го обаче в долния край, за да може горният да служи като лъч – сякаш фенерчето е включено. Това става най-лесно като просто от двата края начертаете две линии от фенерчето, които постепенно се разширяват до края на листа. След това го изрежете.

Накрая отворете папката за документи, вкарайте част от изрязаното хартиено фенерче вътре и вижте какво става. То осветява дъното и вие вече сте наполовина морски изследовател.



Коментари
1 коментар

hristiyana , 9 г.,

Публикувано на 15.02.2020

mnogo e yako

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град