новини детски

Начало | новини детски | За пролетната ваканция РИОСВ-Велико Търново организира конкурс за комикс

За пролетната ваканция РИОСВ-Велико Търново организира конкурс за комикс

Аз детето | 2019-03-28

За пролетната ваканция РИОСВ-Велико Търново организира конкурс за комикс

РИОСВ-Велико Търново обявява конкурс за комикс, посветен на Деня на Земята – 22 април на тема „Защитете животните“ – предизвикателството е отправено към всички ученици, които искат да прекарат пролетната ваканция по интересен начин. И които искат в свободното си време да използват знанията, уменията и опита си по темата за животинските видове в България и обичат да рисуват комикси.

Всеки комикс трябва да съдържа история, предадена с поредица от картинки и кратки текстове, която да представя животински видове от България. За тази цел участниците могат да потърсят информация в Червената книга на България, която можете да разгледате тук! Изберете си животно, запознайте се с неговото разпространение, местообитание, биология. На базата на представената информация за отрицателно действащите фактори върху неговото съществуване, предприетите и необходими мерки за защита, да създадат историята. Комиксът ви може да представя реална случка на която сте станали свидетели и ви е впечатлила или да измислите история с избраното животно.

В конкурса участие могат да вземат ученици от 1-ви до 12-ти клас от всички училища и школи от областите Велико Търново и Габрово. Можете да вземете индивидуално или екипно участие, като всеки има право само на един комикс. Той пък трябва да включва шест страници, като няма ограничения за използваната техника и материали. Комиксите се предават на хартиен или електронен носител в Регионалната инспекция във Велико Търново или Габрово в срок до 17-ти април 2019 г.

Наградените ще бъдат обявени на сайта на РИОСВ-Велико Търново на 19-ти април!

Снимка на pencil parker от Pixabay



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град