сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | За раницата, за ключодържател... весели чудовища от прежда

За раницата, за ключодържател... весели чудовища от прежда

Аз детето | 2020-01-14

За раницата, за ключодържател... весели чудовища от прежда

Искате ли да украсите раницата си за училище по неповторим начин или пък да си направите ключодържател, или пък общи ключодържатели с най-добрия си приятел или приятелка, може и семейството и да се познавате отдалече. И никой друг да няма точно същите! Или пък просто да сътворите нещо забавно и различно докато се чудите какво да правите... Ще стане наистина хубаво и гарантираме, че ще ви бъде доста интересно.

Ще ви трябват само:

прежда (цветове по избор)
картон – можете да изрежете такъв и от кутия, дори и от зърнена закуска
крафт очички


ножица
лепило
декоративна тел с плюш

Всички тези неща можете да намерите в магазините за хоби материали и по-големите книжарници.

Ето и как точно да направите чудовищата:

Изрежете парче картон така че да се получи като правоъгълник. След това върху него навийте прежда. Нека тя покрива средата на картона отгоре до долу и да е плътно навита, но същевременно да е широка поне 3 пръста. Поне 10 оборота пълно навиване ще са необходими за тази цел. Като приключите с навиването, отрежете края на преждата и просто го подпъхнете, за да се закрепи.

В горния край, под преждата, пъхнете декоративната тел с плюш, така че да излиза от двете страни на навитата прежда. Увийте двата края над преждата и ги завъртете. Така ще се закрепят и ще получите чудесни рога за бъдещото ви чудовище.

После внимателно махнете преждата от картона, като се стремите да си остане навита. Можете да я разхлабите малко, но не я развивайте.

После изрежете малко парче от прежда със същия цвят и го завържете отгоре на навитата, съвсем малка част, така ще направите глава.

После срежете долната част на преждата, така че вече да не е навита и да се получат много отделни краища. Ако някои са по-дълги ги изравнете.

Сега остава да залепите крафт очи или пък око на чудовището си. Малката уста пък можете да направите като завържете на възел червена прежда или конец за част от преждата при главата. Огънете краищата на декоративната тел по различни начини, за различно изглеждащи чудовища!

Това е! Сега добавете метален ринг от стар ключодържател и сте готови да закачите вашето чудовище на раницата или ключовете си. И помнете – толкова е забавно, че гарантираме, че няма да направите само едно, така че помислете на кого ще подарите другите!

Снимки: http://blog.darice.com/

С прежда можете да направите и други фантастични неща:
Малко прежда и боички вземете и шантава и интересна картина направете!
Красива картичка с малко прежда и много любов



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град