интересно

Начало | интересно | За закуска: превърнете скучните сандвичи в шедьоври

За закуска: превърнете скучните сандвичи в шедьоври

Аз детето | 2017-10-10

За закуска: превърнете скучните сандвичи в шедьоври

Какво обичате да хапвате за закуска? Може би мюсли или друга зърнена закуска! Разбира се не всеки ден, защото трябва да се храним разнообразно, а и просто писва. Затова сигурно ви се случва да разнообразите мюслито с палачинки, защо пък не и някоя друга мекица. Най-вероятно в сутрешното ви меню често присъстват и сандвичите. Всъщност знаете ли, че сандвичите са най-популярната закуска в целия свят. Една или две филийки хляб с нещо върху тях. Така например всички знаят, че ние тук обичаме да си правим сандвичи със салам, кашкавал, сирене. В Германия например пък често слагат малки наденички между две филийки. Децата във Франция правят своите сандвичи с пресни плодове, а пък японците често им слагат и риба. Препечените филийки с масло, мед и сладко пък са любима закуска във всички части на света. Да не говорим колко пъти сме попадали във филми и книги на прочутите сандвичи с фъстъчено масло и желе.

Надяваме се не се учудвате, че сандвичите са така популярни – все пак са най-лесното нещо за приготвяне и както много хора казват, сандвич можеш да си направиш буквално от всичко. Сигурни сме обаче, че никога досега не сте виждали такива сандвичи като този на картинката. 15-годишната японка Ейко Мори не просто си прави сандвичи за закуска – тя ги превръща в свое платно за рисуване. Препечените ѝ филийки са като извадени от изложба. При това тя успява да ги рисува само с клечка за зъби, лъжица и различни плодови сладка. За основа на филийката използва масло или заквасена сметана в зависимост от настроението си.

Толкова са красиви, че... ех... Знаете ли още утре смятаме да опитаме и ние да си направим една такава закуска като излязла директно от четката на някой изкусен художник. Предлагаме ви да направите същото. За да се вдъхновите в нашия фотопоглед можете да видите още от прекрасните сандвичи на Ейко. С тях обаче има и един проблем – толкова са красиви, че не сме сигурни дали ще искаме да ги изядем!

Снимка: Instagram



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град