сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Забавни пиратски кораби, които могат и да плуват

Забавни пиратски кораби, които могат и да плуват

Аз детето | 2017-05-05

Забавни пиратски кораби, които могат и да плуват

Представяме ви една идея за изключително готини и много бързи за направа пиратски кораби. Идеални са за есента, само трябва да изчакате да завали дъжд, да направи локви и забавата е готова. Тези пиратски кораби, които ще ви покажем са толкова готини, забавни и наистина плуват. Всъщност смятаме, че един път тръгнали да ги правите, няма да измайсторите един или два, а цяла флотилия, но така ще е още по-забавно. Ако пък не обичате толкова пиратите, можете да си направите забавни цветни лодчици, но какво говорим, всички харесват пиратите, нали?

За един от тези готини кораби ще са ви необходими:

3 коркови тапи
2 ластика
клечка за зъби
черна хартия
боички
конец

Да направим малко кораби:

Сложете трите коркови тапи една до друга, така че да са на едно ниво, нито една не трябва да е по-високо или ниско от другите. След това внимателно ги захванете с 2 ластика отгоре и отдолу. След това идва и много важната част – платното на кораба. Ако имате направо черен лист е лесно, ако не пак не е толкова трудно. Изрежете правоъгълници, след това ги оцветете обилно с черна боя и ги оставете да изсъхнат. През това време направете знаме за нашия кораб, каквото вие решите. Изрежете малко триъгълниче и го оцветете или нарисувайте както намерите за добре.

След като вашето черно платно изсъхне, с бяла боя нарисувайте типичните за пиратите череп и две кости отдолу. Всъщност знаете ли, че този флаг и знак на пиратите дори си има име. Нарича се „Веселият Роджър“ Според една от легендите Веселият Роджър е английското название на Веселият Роже – рицар тамплиер от Нормандия, който освобождава Сицилия около XII век от сарацините или маврите, които са превзели и цяла Испания. Той е бил благородник, имал е много земи, а също и силен флот, който е бил част от тамплиерския флот – най-големия флот в света по онова време. Известни са противоречията му с папата. След забраната на Ордена на тамплиерите от папа Климент V през 1307 г., този знак става масонски символ. Много по-късно флагът с него става и символ на пиратството.

След лекото интересно отклонение да се върнем на нашия кораб. След като сте нарисували пиратския знак закрепете и платното за клечката за зъби по следния начин. Сгънете го съвсем леко по средата, но без да го прегъвате и забодете клечката така, че да минава от единия край на платното и да излиза от другия. Най-отгоре забодете и знамето, което направихте по-рано. Цялото това нещо пак забодете за корковата тапа, която се намира по средата. Ако не искате да изгубите вашия кораб, вържете му и един дълъг конец, с който да го контролирате. Но пък можете и да го пуснете свободно и да видите накъде ще поеме и дали ще ви донесе плячка. :-)

Ако мама не ви пусне навън, също има решение, спокойно напълнете ваната или леген с вода и вашият кораб отново може смело да плава.

Снимки: redtedart.com

Вижте още:
Орехови лодчици
Как да си направим лодка
Лодката, която се движи със сапун



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град