зоокът

Начало | зоокът | Запознайте се с Тор – най-красивата котка на планетата Земя

Запознайте се с Тор – най-красивата котка на планетата Земя

Аз детето | 2017-10-30

Запознайте се с Тор – най-красивата котка на планетата Земя

Всеки знае, че красотата е нещо относително. За един мравките може да са красиви, но за друг може да са противни малки насекоми. За едни онзи актьор с русата коса е хубав, а за други не, просто защото не харесват този цвят. Такива примери могат да се дадат много, да се изпишат цели томове. Въпреки това понякога се случва така, че няма как да кажеш на нещо, че не е красиво. Има такива хора и животни, които изглеждат величествено и прекрасно откъдето и да ги погледнеш и независимо от това какъв вкус за цветове и предпочитания за вид имаш. Точно едно такова животно ще ви покажем сега. То няма как да не ви омае със зелените си като смарагди очи, с красивата си пухкава козина и идеалните шарки по нея. Той е котка, ако все още не сте разбрали и е кръстен на най-могъщия бог от скандинавската митология – Тор. И това съвсем не е случайно.

Красавецът е от породата бенгалска котка. Бенгалските котки всъщност са кръстоска между азиатска леопардова котка и различни други по-обикновени породи. Първото нещо, което повечето хора забелязват при бенгалските котки, е окраската им. Козината не само изглежда красиво, но е много мека и гладка на допир, а някои бенгалски котки дори блестят на светло. Котките от породата имат две основни окраски: най-често срещаната е на петна, а другата е мраморна. И двата вида често са в три цвята и различни нюанси. Това понякога води до образуването на така наречените „розетки“ – когато индивидуалните петна са очертани от по-тъмен цвят, както при ягуарите. Повечето бенгалски котки обаче приличат на леопарди – без очертани петна. И двата вида бенгалски котки могат да са в различни цветове, най-често в кафяво, снежнобяло, сребристо и синьо, но някои от по-новите цветове включват шоколадово, черно и канелено. Черните бенгалски котки са като диви пантери и макар да имат петна, трудно можете да ги видите.

Тези котки имат славата на най-красивите и затова често са популярни като домашни любимци за обикновени хора и за известни личности. Въпреки това всеки горд стопанин на такова животинче може да завижда на Рани Джофий – собственикът на Тор, защото всеки, който е имал честта да го види твърди, че никога не е виждал по-красива и съвършена котка през живота си. Тор изглежда като същински малък леопард – с петниста мека козина, величествен вид и яркозелени очи. Именно заради това стана и такава звезда в интернет.

„Чувствам се като негов слуга“, разказа неговият собственик Рани. „Винаги като отвори уста, сме готови да му сервираме. Но в замяна на това получаваме и много любов“, добавя той. Казва, че Тор е много активен и още по-любвеобилен. Много обича гостите и всеки път, когато някой идва в къщата на Рави красавецът е готов да го посрещне с мяукане. Макар че ние предполагаме, че Тор просто знае колко е красив и иска всеки да го види!

Снимки: boredpanda.com



Коментари
1 коментар

Стела иванова, 37 г.,

Публикувано на 20.06.2020

Котката мъшка ли е и на колкое

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град