играчки

Начало | играчки | Защо да си играем с дървени играчки – 4 от най-големите им предимства

Защо да си играем с дървени играчки – 4 от най-големите им предимства

Аз детето | 2020-05-29

Защо да си играем с дървени играчки – 4 от най-големите им предимства

Харесвате ли дървените играчки? Най-вероятно не – все пак те нито се движат сами, нито издават звуци, а какво остава да ги управляваш с дистанционно или пък да летят. Абсурд! Въпреки това трябва да им дадете шанс. Дървените играчки са били и винаги ще си останат чудесни. Най-голямото доказателство за това колко са хубави е, че реално никога не са излизали от мода иначе защо още ще ги произвеждат. Освен това са източник на безброй игри както у дома, така и на път и изобщо навсякъде. Ето и още няколко предимства, които имат дървените играчки!

Здрави са

Нека сме честни – децата са супер умели в разбиването на играчките! Знаем, че този камион ще се блъсне в стените и ще бъде пуснат от стълбите. Ако този конкретен камион е направен от дървен материал, шансовете, че ще повредят стената, а не самата играчка са големи! Не сме сигурни дали това е по-добре, но хей – камионът е тук. Същият камион ще ви забавлява, когато сте на 3 или на 8, просто защото той ще расте с вашите интереси и няма да е счупен след 5 игри. И като нищо ще стане любимата ви играчка, която ще пазите винаги.

Развиват въображението

Някои дървени играчки са под формата на кола, влак или дори автобус. Някои от тях са кухненски предмети или са оформени като храна. Тези играчки ще ви осигурят часове на ролеви игри с безкрайни възможности и сценарии от реалния живот. Има и дървени играчки, като блокове, пръчки и пъзели с отворен край, които ви позволяват да бъдете креативни и да ги използвате за каквото си искате. Въображаемата игра с отворен край е изключително важна за развитието ви. Има ли нещо по-добро от купчина блокове, които ще функционират като замък един ден и оградата за зоологическата градина на следващия? И да знаете – въображението е много важно!

Безопасни са за игра

При закупуване на висококачествени дървени играчки, използваният дървен материал ще бъде безопасен и няма да се използват токсични лепила или бои. Не е нужно да се притеснявате за възможни химикали, които несъзнателно са част от играчката, което означава, че са безопасни за дъвчене. Освен това, както казахме преди, те не се чупят много лесно. Затова не е нужно да се притеснявате за отделянето на малки парчета или за остри ръбове от които може да се нараните.

Насърчават общуването

Компютърните игри, колкото и да са интересни или развиващи, са самотно занимание. Играчките от естествени материали с отворени възможности за игра насърчават децата да общуват помежду си и да си споделят. Някои модерни играчки, със своите всевъзможни електронни функции, правят всичко вместо детето. В същото време, дървените играчки позволяват на децата да играят роли, да си изграждат свои светове и да измислят свои игри.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град