игри за навън

Начало | игри за навън | Зимни приключения без сняг

Зимни приключения без сняг

Мирела Любенова | 2017-02-01

Зимни приключения без сняг

Всеки знае, че зима без сняг не може или поне ние не можем да признаем зимата ако няма сняг. Та точно заради това я обичаме, иначе тя не е нищо повече от сезон със студено време. Така че, когато кажем „Зима е!“ несъмнено очакваме и пристигането на снега. Ако това не стане винаги сме доста разочаровани и започваме да се чудим и сега какво ще правим в това студено време. Но знаете ли, не всички зимни приключения и игри изискват сняг. Това че няма сняг изобщо не означава, че не можете истински и приятно да се забавлявате в студеното време, което все още предлага изобилие от дейности. Така например със сигурност някъде около вас има ледена пързалка. Защо не се съберете с приятели или семейството, а защо не и всички заедно и не отидете на някоя ледена пързалка. Има много закрити, а студеното време предлага и някои открити такива. Дори и да не сте много добри с кънките на лед или никога да не сте се качвали на тях – забавлението и доброто прекарване винаги са гарантирани и със сигурност няма да забравите това приключение още дълго след това.

Естествено това не е единственото нещо, което можете да правите в мразовито време без сняг. Така например защо не опитате и някоя „лятна“ игра. Това, че свързваме гоненицата, народната топка или подаването на фризби с топли летни нощи и красиви плажове, не означава, че не можете да правите същото и през зимата. Е, да, сигурно няма как да отидете на басейн или да играете плажен волейбол, но всички други игри, които не изискват пясък и много слънце са пред вас! Единственото, което трябва да направите по-различно е да се облечете топло и игрите могат да започнат!

Обичате ли да пускате хвърчило? Да знаете, че много сте изпуснали ако не сте опитвали – много е забавно да гледаш как голямото хвърчило се носи във въздуха и да го управляваш. Тук отново сигурно се досещате, че това се свързва с летните и есенните дни, но трябва да знаете, че хвърчило може да се пуска по всяко време. Няма значение дали температурата навън е 30 или минус 30 градуса. Единственото, което трябва да направите е да се облечете топло и да стискате палци да има вятър навън. Даже да си признаем смятаме, че при по-студено време да се пуска хвърчило е по-интересно, защото тогава в парковете и навсякъде няма чак толкова много хора и можеш да тичаш спокойно след летящото забавление без да е нужно управлението на хвърчилото да се превръща в бягане с препятствия.

Споменавайки парк се сетихме да ви кажем, че дори една обикновена разходка в парка през зимата е забавна и обещава интересно приключение, особено за тези от вас, които обичат да изучават света около себе си и да наблюдават. Трябва да знаете, че светът е различен през всеки сезон, особено пък природата, дори и в парка. Така че излезте и се разходете, ще откриете много интересни неща, за които дори не сте и подозирали.

Сега остава да грабнете шала, шапката, ръкавиците, хвърчилото, кънките или топката и да играете! Приятни приключения!

Снимки: pixabay.com

Вижте още:
Весела зимна игра без сняг
Пъзелите – приятно и интересно хоби за зимата
Микадо – забавната игра със странно име
Най-интересните и забавни игри с „Лего“



Коментари
1 коментар

Цветелина Марио, 10 г.,

Публикувано на 07.02.2017

Тези игри са скучни

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град