интересно

Начало | интересно | Знаете ли как се играе на Тъмници и Дракони? Трябва да опитате!

Знаете ли как се играе на Тъмници и Дракони? Трябва да опитате!

Аз детето | 2020-08-30

Знаете ли как се играе на Тъмници и Дракони? Трябва да опитате!

Обичате ли да си представяте разни неща и често да разчитате на въображението си, за да могат игрите да изглеждат по-истински? Мечтаете ли някога да се отправите на грандиозно приключение с най-близките си приятели? Може би си представяте свят, в който наистина съществуват елфи, таласъми и магьосници. Ако това ви звучи точно като нещата, които често си мислите, тогава смятаме, че ще се насладите на нещо, за което ще си поговорим сега! Чували ли сте някога за прочутата настолна игра Тъмници и Дракони! А обмисляли ли сте да се опитате да играете на нея?

Dungeons & Dragons (D&D) е много популярна ролева настолна игра. Хората от всички възрасти могат да се забавляват, създавайки свой собствен герой и да взимат интересни решения с него в един магически свят. Героите често са фантастични същества, като магьосници или елфи. Най-хубавото на точно тази настолна игра е, че играчите могат да персонализират играта. Няма игра, която да си прилича с другата, защото всичко зависи от „майстора на тъмницата“, приятелят ви, който сте избрали да изгражда и ръководи приключението за всички. И знаете ли какво – тази игра е много по-стара отколкото можете да си представите. Дори и това само по себе си е невероятно, нали? Всичко започнало с двама души на име Гари Гигакс и Дейв Арнесън. Заедно те написали първата книжка с правила за D&D през 1973 г. И за да отпечатат тази книжка и да покажат на света какво са измислили, двамата приятели стартират компания, наречена Tactical Studies Rules, Inc. (TSR). През следващото десетилетие TSR отбелязва голям успех. Той разпространява D&D по целия свят. TSR дори работи с Marvel за създаването на D&D филм, който също е бил доста популярен навремето.

Малко след това обаче компанията се разпада и двамата приятели поемат по различни пътища. Но феновете продължават да обожават тази игра и вместо да я изоставят, започват да я развиват както им харесва и надграждат с въображението си правилата. Това довежда до създаването на редица игри, базирани на Dungeons & Dragons, включително Pathfinder и Starfinder. Днес D&D е на петото си издание, което играчите наричат 5e. Тя включва много предварително написани игри и герои, които са чудесни както за начинаещи, така и за D&D експерти.

Интересувате ли се да играете на D&D? Ако сте нови в играта, най-доброто място да започнете е като намерите група приятели, които да играят с вас. Ще ви е нужен майстор на подземието, който да ръководи играта, както и няколко човека, които да играят. След като имате такава група, първо трябва да започнете с измислянето на героите. Всеки играч ще трябва да си избере име, характеристики, раса и суперсили. След това е време да вземете зарове, да седнете заедно около маса и да започнете! В наши дни много хора също играят D&D заедно онлайн. Това дава на приятелите, които живеят далеч един от друг, шанс отново да играят заедно.

Трябва да знаете обаче, че това е само началото! Играта е невероятна и всеки, който я е опитал поне веднъж казва, че това е чудесен начин да дадеш на въображението си цялата свобода от която има нужда. Супер е да изследваш нов свят като измислен герой, пък дори и само на игра. Освен това играта помага на играчите да изграждат умения за решаване на проблеми, работа в екип и дори ги учи на математика. Плюс това е начин да прекарате време в забавление с приятели и членове на семейството. Какво ще кажете да предложите D&D за следващата си семейна сбирка или просто когато всички сте заедно у дома?

Хвърлете един поглед и на други интересни неща за интересни настолни игри:
Чудите ли се в коя настолна игра сте най-добри и най-много ще ви хареса! Тогава нашия тест решете и отговора намерете!
Pong Hau K’i – японска игра, с която можете да се забавлявате навсякъде
Йога и зарче се съюзяват, за да ви забавляват!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град